Кардіолог назвала найкращі крупи для здоров’я серця.
Фахівець наголосила, що найкорисніші для серця крупи — нешліфовані в оболонці. За її словами, у них містяться максимум клітковини, яка сприяє засвоєнню поживних речовин та відіграє важливу роль у профілактиці серцево-судинних захворювань.
Павличенко додала, що в процесі обробки зерна з нього видаляються найкорисніші речовини і залишається лише ендосперм, позбавлений багатьох корисних властивостей. Ендосперм – це основна частина зерна, його внутрішній шар, який містить вуглеводи, білок та невелику кількість вітамінів та мінералів.
За словами лікаря, головним джерелом вітамінів у крупах є оболонка насіння, в якій містяться вітаміни групи В, залізо, мідь, цинк, магній та антиоксиданти. Вона додала, що вживання цільних зерен значно знижує рівень загального холестерину, поганого холестерину, тригліцеридів та інсуліну.
Кардіолог підкреслила, що найкориснішими крупами є ячна, булгур та кіноа, вівсяні пластівці тривалого приготування, а також зелена гречка, нешліфований бурий та дикий рис.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.