Ендокринолог назвала три джерела неспалимого жиру на столі

Лікар-ендокринолог назвала три джерела жиру, що не спалюється, на столі. Вона рекомендувала переглянути свій раціон, якщо спроби зниження ваги є безуспішними. 

За словами фахівця, цукор збільшує рівень інсуліну та підвищує ризик розвитку діабету та серцево-судинних захворювань, алкоголь є небезпечним токсином, також шкідливі для організму трансжири. Вони знижують вироблення простацикліну, який необхідний для тонусу судин та нормального кровотоку, утворюються згустки крові та тромби.

Янг також порекомендувала при схудненні бути обережним із вживанням молочних продуктів і пам’ятати про їх високий інсуліновий індекс. При використанні олії в раціоні важливий баланс омега-3 та омега-6. Так, фахівець нагадала, що надлишок кунжутної, соняшникової, гарбузової та соєвої олії може спровокувати запалення, аж до хронічної форми.

З пасльоновими, соєю та бобовими потрібно бути уважними людям, які страждають на коліти, хворобу Крона та інші запальні захворювання кишечника, резюмувала ендокринолог.

2023-05-25