Нутриціолог попередила про небезпеку енергетичних батончиків

shokolad

Нутриціолог Христина Виноградова повідомила, що більшість енергетичних батончиків мають у складі шкідливі інгредієнти та перенасичені вуглеводами.

Також вона наголосила, що у складі енергетичних батончиків найчастіше дуже багато цукру. За її словами, він може бути замаскований на етикетці під глюкозний сироп, фруктозу чи підсолоджувач.

«Вживаючи такі батончики, легко перебрати норму з вуглеводів. А це пряма дорога до інсулінорезистентності та інших порушень вуглеводного обміну», – попередила вона.

“Фахівець також повідомила, що у протеїнових батончиках використовуються дешеві білки. “Це молочний і сироватковий протеїн, який також має високий інсуліновий індекс і може призвести до інсулінорезистентності”, – зазначила вона.

Також Виноградова додала, що дуже складно зрозуміти, якої якості продукти містяться в таких батончиках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-08-01