Нутриціолог Христина Виноградова повідомила, що більшість енергетичних батончиків мають у складі шкідливі інгредієнти та перенасичені вуглеводами.
Також вона наголосила, що у складі енергетичних батончиків найчастіше дуже багато цукру. За її словами, він може бути замаскований на етикетці під глюкозний сироп, фруктозу чи підсолоджувач.
«Вживаючи такі батончики, легко перебрати норму з вуглеводів. А це пряма дорога до інсулінорезистентності та інших порушень вуглеводного обміну», – попередила вона.
“Фахівець також повідомила, що у протеїнових батончиках використовуються дешеві білки. “Це молочний і сироватковий протеїн, який також має високий інсуліновий індекс і може призвести до інсулінорезистентності”, – зазначила вона.
Також Виноградова додала, що дуже складно зрозуміти, якої якості продукти містяться в таких батончиках.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.