Перераховано основні помилки в харчуванні під час посту

Лікар-терапевт розповіла про основні помилки у харчуванні під час посту.  

Фахівець порадила стежити, щоб меню було збалансованим. Вона наголосила, що необхідно утримуватися від надмірного споживання солодкої та солоної їжі, оскільки це підвищує рівень глюкози у крові та призводить до затримки рідини.

“Помилкою можна вважати занадто великі порції, оскільки продукти тваринного походження швидше сприяють насиченню, ніж рослинні”, – додала Константинова.

Крім того, продовжила терапевт, що не рекомендується вибирати в магазині продукти зі словом «пісне». Вона пояснила, що вони містять велику кількість консервантів, сої, крохмалю та трансжирів. Лікар закликала уважно вивчати склад продуктів.

Вона також попередила про небезпеку суворого дотримання посту.

«Організм починає відчувати дефіцит білка, мікроелементів та вітамінів. Це може призвести до розвитку анемії, може погіршитись загальне самопочуття», — зазначила фахівець, порадивши попередньо проконсультуватися з лікарем та пройти мінімальний комплекс обстежень.

2023-02-28