Дієтолог назвав спосіб вибрати корисну та дешеву рибу

riba_zharenaya

Лікар-дієтолог Андрій Бобровський назвав спосіб вибрати корисну та дешеву рибу. Він розповів, що практично будь-яка риба має цінні для організму властивості, зазначивши, що не обов’язково купувати дорогі сорти, а також порадив скористатися правилом чотирьох «з» при виборі морепродуктів. 

За словами експерта, у тих регіонах, в яких частка людей старше 90 років у загальній чисельності населення порівняно велика, одним із факторів довгожительства було часте вживання риби, оскільки жири, які в ній містяться, корисні для здоров’я та перешкоджають розвитку онкологічних і серцево- судинних захворювань, і набору зайвої ваги.

«Є правило чотирьох “с”. Тобто я раджу вживати сардину, салаку, оселедець та скумбрію. Звертайте увагу в магазинах на таку рибу», – заявив він.

Фахівець підкреслив, що така риба найчастіше є найкращою за співвідношенням ціни та якості. Попри це він закликав пробувати різні види морепродуктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-04-07