Слід дотримуватися кількох правил при виборі червоної чи будь-якої іншої ікри, оскільки в іншому випадку можна придбати неякісний продукт. Про це розповів технолог, засновник компанії-виробника чорної ікри та делікатесів з осетрини Ярослав Вікторов.
«Насамперед потрібно звертати увагу на інформацію, вказану на контретикетці, – сказав Вікторов. — Її відсутність говорить про нелегальне походження та відповідно про потенційну небезпеку».
Технолог пояснив, що нелегальним виробництвом ікри займаються браконьєрами. Вони не дотримуються правил гігієни, що призводить до підвищеного вмісту кишкової палички у продукті.
«Для того, щоб споживач цього не відчув, додають у посолочну суміш або тузлук (насичений розчин кухонної солі), більший заборонений момент консервантів, таких, наприклад, як тетраборат натрію або уротропін. Якщо навіть ви не отруїтесь такою продукцією, то користі точно не отримаєте, а потенційно токсичні консерванти можуть накопичуватись у тканинах організму та викликати онкологічні захворювання у майбутньому», — попередив експерт.
Також фахівець рекомендував звертати увагу на тару. Найкращий варіант і для червоної, і для чорної ікри, за його словами, це скляна банка, закрита під вакуумом.
“Також допускається зберігання в пластиковій тарі закритій під вакуумом. Бляшана тара найменш переважна, тому що вона може, особливо при тривалому зберіганні впливати на смак ікри. Звісно, найкраще брати у перевірених виробників у споживчій тарі, тобто з метою кінцевого споживання”, — сказав технолог.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.