Вживання алкоголю на ситий шлунок зменшує ймовірність алкогольного отруєння, розповів лікар-гастроентеролог Євген Білоусов.
Давно доведений факт – щільний обід чи вечеря зменшує швидкість надходження алкоголю до крові, повідомив фахівець. Крім того, їжа тимчасово захищає слизову оболонку органів шлунково-кишкового тракту від впливу спиртних напоїв.
Продукти, багаті на вітамін В, наприклад, овочі та фрукти, горіхи, печінка, є ідеальною закускою до столу. Вони знижують ризик отруєння. На святковому обіді знайдіть місце і продуктам, що містять велику кількість жирних кислот: авокадо та рибі
За словами лікаря, важлива і термічна обробка. Так, гаряча та жирна їжа перешкоджає активному всмоктування алкоголю у кров. А вода та безалкогольні напої допоможуть відстрочити момент сп’яніння.
«Особливу обережність слід виявляти до алкогольних коктейлів, особливо якщо вони зроблені аматорами, до їх складу можуть входити напої, що не поєднуються, які і призведуть до швидкої інтоксикації всього організму», — попередив Білоусов.





