Лікар-дієтолог Наталія Круглова розповіла, як правильно харчуватись у період спекотної погоди, щоб уникнути погіршення самопочуття.
В першу чергу Круглова закликала зменшити кількість кави та інших напоїв, що містять кофеїн, до однієї-двох чашок на день, оскільки більша кількість може спровокувати сильне зневоднення.
Замість кави у спеку варто вибирати мінеральну воду з високим вмістом корисних мікроелементів, до якої для смаку можна додати шматочки фруктів, м’яту, лимон чи базилік, пояснила лікарка.
Також Круглова рекомендувала в цей період включити в раціон більше свіжих овочів та фруктів та відмовитися від жирного м’яса. Насамкінець вона нагадала про важливість зберігання всіх продуктів харчування та готових страв у холодильнику в період спекотної погоди.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.