Лікар-дієтолог назвала найшкідливіші страви на новорічному столі. За її словами, основною проблемою у новорічні свята є кількість їжі, а також змішання страв.
Фахівець попередила про шкоду салатів із майонезом. Вона порадила замінювати його сметаною, йогуртом, оливковою олією чи лимонним соком.
За словами лікаря, ще однією небезпечною традиційною новорічною стравою вважаються шпроти.
«Сама риба не є небезпечною — небезпечно те, що вона в консервах, тобто вона довгий час знаходиться в консервованому вигляді. Там можуть бути різні концентрати, які збільшують її термін придатності, різні Е-добавки, емульгатори», — сказала вона.
Дієтолог рекомендувала вживати свіжу, самостійно приготовлену рибу.
Також шкідливим продуктом є напівфабрикати, розповіла фахівець. За її словами, це пов’язано з тим, що вони містять дуже мало корисних речовин.
Вона зазначила, що при самостійному приготуванні страв виключено додавання консервантів. Лікар додала, що це корисно та поживно для організму.

