У пост діабетикам потрібно їсти більше бобових, овочів та круп, закликала дієтолог. Вона перерахувала корисні для людей із цукровим діабетом пісні продукти.
У пост з меню виключають багато продуктів, які є основою правильного раціону людей із цукровим діабетом, зазначила дієтолог. З меню зникає безліч продуктів з жирами та білками, тому їх важливо замінювати продуктами з рослинним білком: горіхами, бобовими, цільнозерновими крупами, грибами.
При цукровому діабеті самостійно та різко змінювати план харчування не можна. Потрібна консультація ендокринолога.
Для підтримки здоров’я діабетиків у пост насамперед потрібно виключити продукти з високим глікемічним індексом, які призводять до різкого підвищення рівня глюкози у крові, пояснила фахівець.
Це картопля, відварені буряки, морква, кукурудза, корінь селери; фініки, абрикоси та інші солодкі фрукти, будь-які солодощі та солодкі напої. Варто відмовитися і від усіх борошняних виробів із пшеничного борошна, манної крупи, пшона, білого рису, кускуса.
Людям із цукровим діабетом шкодять макарони з м’яких сортів пшениці, кукурудзяні пластівці, чіпси та інший фастфуд
“Однак не варто впадати у відчай, адже незважаючи на те, що багато під забороною, список дозволених продуктів набагато більше. У пост діабетикам потрібно якнайчастіше готувати страви з бобовими (квасоля, сочевиця, горох), овочами, крупами (гречка, булгур, вівсяна, перлова, ячна крупа, кіноа, бурий рис), макаронами із твердих сортів пшениці”, зазначила лікар.
На користь організму підуть горіхи, насіння, вироби з цільнозернового борошна, висівки, гриби, тофу
“Навіть якщо лікар не забороняє їсти ягоди та фрукти, вживати яблука, авокадо, полуницю, обліпиху, малину, лохину, смородину, апельсин, ківі, грушу, вишню, манго, чорнослив слід в обмеженій кількості”, – підсумувала дієтолог.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.