Лікар-дієтолог заявила, що від деяких інгредієнтів варто відмовитися при приготуванні окрошки, щоб страва була корисною та безпечною.
Вона нагадала, що в окрошку часто додають шкідливі продукти впереміш із корисними. Так, якщо додати у блюдо ковбасні вироби, то це збільшить кількість насичених жирів у блюді.
“Надлишок насичених жирів у раціоні – це фактор ризику розвитку серцево-судинних захворювань”, – зазначила дієтолог.
За словами лікаря, часте вживання обробленого м’яса, включаючи ковбасу, є фактором ризику розвитку раку кишківника. Дієтолог порадила додавати у страву не ковбасу, а відварену яловичину чи курку. Також експерт наголосила, що з точки зору користі заправляти фарбу краще не квасом, а кисломолочними напоями.
Раніше дієтолог-консультант Олексій Кабанов розповів, що зелена цибуля та пряна зелень в харошці стимулюють виділення шлункового соку і тому можуть бути протипоказані людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, особливо в період загострення.
Ковбаса – найбільш сумнівний інгредієнт у складі окрошки, вважає дієтолог. Від нього слід відмовитися, наголосив Кабанов. Продукти переробки м’яса протипоказані при багатьох хронічних захворюваннях. А від вживання літньої страви треба утриматися людям із хворобами ШКТ, також порадив експерт.

