Названий алкогольний напій, що максимально посилює тривогу

viski_burbon

Будь-який алкоголь є депресантом та пригнічує нервову систему, попередила практикуючий психолог Ліза Ганн. В інтерв’ю HuffPost вона назвала спиртовмісні напої, які сильніше за інших провокують тривогу.

Ганн зазначила, що спочатку алкоголь заспокоює та розслаблює, проте цей стан швидко проходить і змінюється похміллям, нудьгою, страхом та тривожністю.

«За оцінками одного дослідження, близько 12 відсотків дорослих людей, які питають людей, відчувають тривогу під час похмілля, а ще 15 відсотків відчувають депресію. В іншому дослідженні повідомлялося про значно вищі цифри: 18,3 відсотка для тривожності та 29,9 відсотка для депресії», — каже психолог.

При цьому вона стверджує, що чим міцніший алкогольний напій, тим більш вираженими будуть тривожні стани. Такий самий ефект, за її словами, дають солодкі коктейлі та вина.

“Вони посилюють занепокоєння через коливання рівня цукру в крові”, – пояснила психолог.

Відносно безпечними для психічного здоров’я фахівець назвала пиво та червоне вино. Проте вона наголосила, що ключовим моментом є не тип алкоголю, а його кількість. Якщо випити більше одного-двох келихів навіть неміцного спиртного, негативних наслідків не уникнути, резюмувала Ганн.

2024-09-07