Названо несподівану причину ожиріння та діабету

diabet

Солона їжа підвищує ризик розвитку діабету другого типу, вважає лікар-нутриціолог зі Школи громадської охорони здоров’я Університету Тулейна (США) Лу Ці. Його думка наводить Daily Mirror.

Ці розповів, що несподіваний фактор ризику діабету другого типу було виявлено під час дванадцятирічного спостереження за 400 тисячами пацієнтів. З’ясувалося, що у тих, хто завжди підсолює готову їжу, ризик захворювання на 40 відсотків вищий, ніж у тих, хто так ніколи не робить.

«Ми вже знаємо, що зменшення споживання солі знижує ризик серцево-судинних захворювань та гіпертонії, але нове дослідження показує, що якщо ви відсунете від себе сільничку, це допоможе ще й запобігти діабету другого типу», — сказав лікар.

Ці зазначив, що поки важко сказати, як саме сіль провокує діабет. На його думку, це питання потребує додаткових досліджень. Лікар переконаний: проблема полягає не в самій солі, а в тому, що вона посилює апетит і спонукає більше їсти. Це він назвав головною причиною ожиріння та внутрішніх запалень.

Раніше лікар розвіяв поширений міф про діабет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-06-22