Фахівці з Пенсільванського університету перерахували корисні для кишкової мікробіоти продукти. Результати двох досліджень опубліковані в журналі Clinical Nutrition та The Journal of Nutrition.
У ході дослідження вчені вивчили ефект вживання 28 грамів арахісу на колонії бактерій в організмі людини, відповідальних за метаболізм у печінці та імунні реакції. У контрольній групі піддослідних попросили перекушувати замість арахісу крекерами та сиром. Експеримент проводився упродовж шести тижнів. З’ясувалося, що випробувані, які їли арахіс, мали підвищену кількість корисних бактерій Ruminococcaceae.
Крім того, було проаналізовано вплив прийому сумішей трав і спецій, таких як кориця, імбир, кмин, куркума, розмарин, орегано, базилік і чебрець, на учасників, що піддаються ризику серцево-судинних захворювань.
Добровольців розділили на три групи: перша отримувала близько 1/8 чайної ложки на день, друга трохи більше 3/4 чайної ложки на день, третя приблизно півтори чайної ложки на день. Через чотири тижні результати показали збільшення різноманітності кишкових бактерій, у тому числі Ruminococcaceae, особливо при середніх та високих дозах трав та спецій.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.