Про чай пуер: виробництво, види, особливості

Чай пуер може бути і зеленим, і чорним. Його особливість ховається саме у виробництві – ферментація проводиться природним способом. Цікаво те, що з віком напій ставатиме лише краще і за смаком, і за ароматом. 

Ціна пуера буде залежати від віку – що старше, тим більше унікальний напій ви отримаєте. В інтернет-магазині Tea Sky ви знайдете всі види пуерів у різних фасуваннях – можна спробувати різні варіанти, щоб визначити для себе найкращі. Доставку можна замовити у всій країні.

Виробництво чаю пуер

Чай пуер виробляється так:

  • листя дбайливо збирається з чайного куща. Причому часто використовуються старі кущі;

  • окислення проводиться у короткий період – він набагато менший, ніж у інших видів чаю;

  • смак та аромат зберігаються завдяки термічній обробці листя;

  • після цього листя добре просушується – це дозволяє позбутися зайвої вологи, яка може стати причиною гниття сировини;

  • процес ферментації. Він може тривати роками. Сировина знаходиться в спеціальних умовах – при високих температурах та високій вологості.

Після того, як всі етапи пройдені, пресують чай або листям надають різну форму. Чаю надалі потрібно «відпочити», щоб він повною мірою набрався певного смаку.

Види пуера

Є основні види пуеру:

  1. Шу Пуер. Це зрілий чорний чай. Ферментація проводиться досить швидко, тому ціна в нього доступніша;

  2. Шен Пуер. Це зелений чай, який проходить дуже тривалу природну ферментацію – смак у напою дуже незвичайний, який складно із чимось переплутати його;

  3. Пресований чи розсипний. Зручно купити кульку або лист пресованого чаю, якого насправді вистачить надовго. Є варіант пуера в мандарині – заварювати можна відразу ж зі шматочком цедри.

Як правильно заварювати пуер?

Пуер – це той чай, який вимагає особливого ставлення. Якщо ви хочете отримати справжній напій з багаторічною історією, слід правильно його готувати:

  • варто пам’ятати про те, що чим старший чай, тим гарячіша вода повинна бути. Так, для чорного чаю вода має бути 90С, а для Шен – 90С і вище;

  • ємність для заварювання слід обдати окропом та злити воду;

  • чай потрібно залити водою, щільно закрити кришку та почекати секунд 10. Надалі можна ще багато разів його заварювати, але час слід збільшувати щоразу вдвічі.

На одну чашку слід брати приблизно 7 г чаю. Якщо у вас пресований варіант, намагайтеся розколювати його таким чином, щоб не ламати самі чаїнки. Але, звичайно, все індивідуально – якщо ви любите міцний напій, кількість чаю можна збільшувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-22