Нутриціолог пояснила різницю між яблуками зеленого, червоного та жовтого кольору з погляду користі для здоров’я.
Чим яскравіше яблуко, розповіла Новікова, тим більше у ньому корисних речовин. За її словами, зелені яблука краще для людей, які стежать за вагою або схильні до алергії.
«У них більше кислот і менше цукру, ніж у червоних плодах, а отже, і калорійність у них нижча. Крім того, в зелених яблуках міститься більше вітаміну C, а пігменти, які роблять яблука зеленими, менш алергенні», — уточнила спеціалістка.
Червоні яблука, продовжила вона, солодші і, як наслідок, калорійніші. При цьому заліза, за її словами, у таких яблуках набагато більше. Нутриціолог дала пораду їсти їх при серцево-судинних захворюваннях та для їх профілактики, а також при хворобах нирок та печінки.
У свою чергу, жовті яблука, додала Новікова, ближче до зелених, проте бета-каротину і цукру в них більше, як і пектинів, які допомагають при діареї і знижують рівень холестерину в крові.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.