Google пояснила затримку оновлень для Android

smartfon

Інженери корпорації Google пояснили, чому патчі безпеки виходять для Android-пристроїв із затримкою. Про це повідомляє видання 9to5Google. 

Журналісти медіа послалися на звіт Year in Review of 0-days, в якому представники компанії відповіли на низку питань користувачів екосистеми Android. Так, у Google розповіли, чому патчі безпеки часто виходять на смартфонах із затримкою на кілька місяців. У корпорації звинуватили у цьому виробників пристроїв.

У матеріалі йдеться, що інженери Google часто оперативно вирішують питання з уразливістю та системними брешами, відправляючи патчі виробникам смартфонів. Однак останні нібито не поспішають розгорнути поновлення серед своїх користувачів. Через це термінові патчі та виправлення помилок відсутні.

Представники компанії навели приклад уразливості графічного процесора ARM Mali, про яку стало відомо у липні 2022 року. За словами фахівців, до жовтня помилку було усунуто випуском патчу, проте виробники смартфонів не змогли випустити оновлення до квітня 2023 року.

“Оскільки для користувачів немає готових виправлень, єдиний спосіб залишатися захищеним – припинити використання пристрою”, – зазначили в Google.

Наприкінці липня компанія Google оголосила про повне припинення підтримки ОС Android 4.4. За приблизними оцінками, версія 4.4, що вийшла в 2013 році, доступна менш ніж на одному відсотку всіх працюючих на Android пристроїв.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-08-08