Названо несподівані небезпеки сексу для життя та здоров’я

sex_nasilie

Сексолог Трейсі Кокс вважає, що будь-який статевий акт пов’язаний із ризиком і може нашкодити життю та здоров’ю людини. Несподівані небезпеки сексу вона назвала виданню Daily Mail. 

Перша небезпека, яку попередила Кокс, — це зараження вірусом папіломи людини. Вона вказала, що це поширене венирическое захворювання може спровокувати рак шийки матки чи гортані, якщо зараження сталося під час орального сексу. Сексолог зазначила, що дослідження показують, що ризик розвитку онкологічних захворювань є пропорційним до кількості статевих партнерів.

Ще один вірус, який передається статевим шляхом, який суттєво впливає на життя людини – це герпес, продовжила Кокс. За її словами, що ця інфекція невиліковна, і людина залишається потенційно заразною до кінця життя.

«Уявіть, що ви нарешті зустріли справжнє кохання, зізналися і вас одразу кинули. Або не розповіли про хворобу і живете в страху, що кохана людина одного разу теж захворіє», — пояснила сексолог.

Третьою небезпекою активного статевого життя Кокс назвала хламідіоз. За її словами, це захворювання, що передається статевим шляхом, легко лікується антибіотиками, але оскільки воно найчастіше протікає непомітно, багато хто живе з ним роками. Поступово хламідіоз провокує запалення органів тазу, повідомила спеціалістка, що призводить до безпліддя або позаматкової вагітності.

Кокс також зазначила, що розуміння небезпек допоможе спланувати сексуальне життя таким чином, щоб воно приносило радість і задоволення, а не хвороби та розчарування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-01-22