Кушугумська громада отримала генератор від Естонії

Естонська ради у справах біженців надала 4 генератори громадам в Запорізькій області. Обладнання буде інстальовано в “Пунктах Незламності”.  

Генератори отримали Кушугумська, Воздвижівська, Біленьківська та Михайло-Лукашівська громади. Закупівлю 4 генераторів підтримали естонські донори в рамках акції «Подаруй їжаку поштовх».

«Потреба в допомозі в Україні зростає, і особливо це відчувається в зимовий період… Тому ми закликали естонців символічно пожертвувати електроенергією на другу зиму й спрямували закуплені в результаті акції генератори в прифронтові населені пункти… Ми вдячні всім донорам, що разом ми можемо трішки полегшити ситуацію», – заявив Ееро Янсон, голова Естонської ради у справах біженців.

Очільник Кушугумської територіальної громади – Володимир Сосуновський – зазначив, що внаслідок війни тут постраждало близько 400 домогосподарств. Окрім того, з населенням у 18 тисяч мешканців, громада прийняла близько 3 тисяч ВПО з сусідніх областей, у т.ч. Маріуполя.

 «…Ми знаходимося за 34 км від АЕС, тож ми входимо в зону потенційної радіаційної небезпеки. На її випадок ми зробили запаси таблеток йоду, пункти евакуації, а генератор значно підтримає нас у нашому опорі. Але найголовніше – це відчуття, що ми в цьому не одні», – подякував Володимир Сосуновський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-26