Названо найкрасивішу дівчину планети. Хто переміг у «Міс Світу»

В індійському місті Мумбаї обрали нову володарку титулу “Міс Світу”. Переможницею одного з найвідоміших конкурсів краси стала 24-річна Христина Пишкова із Чехії. Їй вдалося обійти учасниць із 112 країн та регіонів, які теж змагалися за корону. Представниці Росії серед них не було, причому вже не вперше. 

Що відомо про переможницю «Міс Світу»

Крістіна Пишкова навчається в університеті, причому одразу за двома спеціальностями — право та бізнес-адміністрування. Крім того, вона змалку працює моделлю.

Скаут модельної агенції помітив її у Відні, куди вона приїхала на концерт. За тиждень дівчина поїхала до Братислави і підписала контракт. Її фотографії з’являлися в журналі Vogue, вона брала участь у тижнях моди в Мілані та Парижі та знімалася для реклами косметики в Азії.

“Сила, вірність, доброта – якості, які сформували мене як жінку. Якості, властиві місцю, де я виросла”, – каже Христина Пишкова переможниця «Міс Світу»

Христина дев’ять років навчалася у художній академії, з дитинства танцювала народні танці, вміє грати на флейті та скрипці та виступала з оркестром у рідному місті.

Кілька років тому вона їздила волонтером до Танзанії та будувала школу, де діти вивчають англійську мову.

Я дуже вдячна за можливість мандрувати світом. Якби я не стала моделлю, я не мав би шансу побачити весь світ. Люблю бувати в нових місцях, зустрічати дивовижних людей і робити чудові речі

Своїми кумирами Крістіна вважає французького модельєра Коко Шанель, яка заснувала модний будинок Chanel, і чехословацьку правозахисницю Міладу Горакову, страчену 1948 року.

«Вона всупереч усьому боролася за свої переконання у Чехословаччині під час правління комуністів, – пояснює дівчина. — Хоробра і дуже сильна жінка».

Я належу горам, ревучим струмкам і дрімучому лісу і нескінченній природі — непростому середовищу, що змусило мене не здаватися, рухаючись до нових горизонтів.

У минулому Чехія перемагала у «Міс Світу» лише один раз: у 2006 році цього титулу удостоїлася представниця цієї країни Тетяна Кухаржова.

Більшість учасниць відсіяли на конкурсах талантів та спортивних змаганнях

Хоча церемонія нагородження відбулася 9 березня, учасниці зібралися в Індії ще 18 лютого. Їм потрібно було пройти кілька випробувань, які визначають, хто потрапить у фінал.

У конкурсі талантів перемогла “Міс Туніс” Імен Мерзі. У змаганні моделей усіх обійшла Аксело Рене з острова Мартініка. Перше місце у спортивному випробуванні посіла хорватка Люсія Бегіч. Найкращі сукні виявилися у дівчат з Ефіопії, США, Індії та Чехії.

Одразу кілька учасниць вийшли у фінал після конкурсів «Обличчям до лиця» та «Красуня з метою», на яких дівчата виступали з промовами на соціально значущі теми або розповідали про свою волонтерську та благодійну діяльність.

У конкурсі «Обличчям до лиця» перемогли дівчата з Ботсвани, Англії, Лівану, Нігерії та Зімбабве. У «Красуні з метою» — з України Бразилії, Уганди та Непалу.

Софія Шамія з України входила до топ-40 учасниць, але не потрапила до топ-12 та вибула з конкурсу. У топ-4, окрім Христини Пишкової, увійшли представниця Тринідада і Тобаго Аше Абрахамс, «Міс Ботсвана» Лесего Чомбо та Ясміна Заутоун з Лівану (вона у підсумку посіла друге місце і стала першою віце-міс).

Корону вручала Кароліна Білявська з Польщі, яка мала титул «Міс Світу» з 2022 року.

«Міс Світу» — найстаріша з великої четвірки міжнародних конкурсів краси, до якої також входять «Міс Всесвіт», «Міс Земля» та трохи менш відома «Міс Інтернешнл». Вперше його провели у Великій Британії 1951 року. У конкурсі, окрім британок, брали участь дівчата з Данії, Франції, Нідерландів, Швеції, Мексики та США. Перемогла шведка.

Спочатку конкурс призначався для реклами бікіні. Тоді такі купальники були дуже поширені і вважалися надто сміливими.

Корону переможниці “Міс Світу” виготовила японська фірма Mikimoto. Центральний елемент, що символізує земну кулю, оточений шістьма гілками з білого золота по одній на континент. Гілки прикрашені перлами та діамантами.

Вартість корони оцінюється в 100 тисяч доларів. Вона залишається у власності організаторів і через рік перейде наступній володарці титулу “Міс Світу”. На згадку у переможниці залишиться лише її копія.

Конкурс «Міс Світу» провели вперше за два роки

Востаннє «Міс Світу» обирали два роки тому – у березні 2022 року. Церемонія відбулася у пуерториканському місті Сан-Хуан, причому лише з другої спроби. Усі чекали, що вона пройде у грудні 2021 року, але за лічені години до фіналу 23 учасниці та 15 співробітників конкурсу злягли з COVID-19.

Наступний конкурс мав відбутися у травні 2023 року, але цього так і не сталося. Спочатку його збиралися проводити в Об’єднаних Арабських Еміратах, потім перенесли до Індії та одночасно відклали до грудня. У жовтні організатори призначили нову дату церемонії нагородження – березень 2024 року.

Така тривала затримка була потрібна, щоб час проведення конкурсу не збігався з виборами в Індії.

Оскільки у 2020 році конкурс скасували через пандемію, вийшло, що за чотири роки «Міс Світу» обирали лише двічі. Насамперед такого не траплялося ніколи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-03-11