Як сподобатися хлопцю? 9 порад психолога, які допоможуть закохати в себе чоловіка

tesha

Згідно з опитуваннями, більшість жителів України (82 відсотки) хоча б раз у житті відчували сильну любов до представника протилежної статі. Це прекрасне та творче почуття, якщо воно у відповідь. За відсутності взаємності воно здатне спровокувати неприємні переживання, вплинути на ментальне здоров’я закоханої людини. Як дівчині напевно закохати в себе хлопця, що сподобався? Що важливо знати, щоб підвищити шанси на взаємне кохання?

«Як показує практика, найпопулярніші запити до психолога навесні стосуються стосунків. Воно й невипадково: адже все довкола розквітає, підвищується настрій, що сприяє виробленню серотоніну (гормону задоволення). У цей час до мене часто звертаються дівчата, які планують зустріти своє кохання», — каже психолог, гештальт-терапевт Марина Галова.

Де можна познайомитись із хлопцем?

Перш ніж розпочати активні дії із завоювання серця потенційного партнера, важливо зрозуміти, де саме можна його зустріти. Пропонуємо деякі варіанти:

  • в соціальних мережах;
  • на сайті знайомств;
  • на різних майстер-класах;
  • у групових подорожах;
  • на тематичних заходах;
  • у громадських закладах (ресторани, бари, нічні клуби).

Отже, як же закохати чоловіка? Який бути, як поводитися і що врахувати? Експерт дає такі рекомендації.

1. Пам’ятати: чоловіки та жінки різні

Одна з найпопулярніших книг із гендерної психології називається «Чоловіки з Марса, жінки з Венери», її написав консультант із відносин Джон Грей. І хоча у професійному співтоваристві психологів цей твір досить активно критикують за відсутність наукового обґрунтування, все ж таки в ньому достатньо інформації про відмінності статей.

У чому конкретно полягають ґендерні відмінності? В емоційній сфері, у різних підходах до здобутків та підкорень нових вершин, навіть у розумінні того, що таке кохання

За словами експерта, хороша новина в тому, що при тривалій взаємодії пара виробляє свою власну «мову» для спілкування та розуміння один одного. Також закохані домовляються про те, як саме можна демонструвати партнеру знаки уваги та докази того, що він любимо.

У відносинах, що тільки зароджуються, жінці, на думку психолога, можуть допомогти наступні поради.

Якщо поведінка хлопця незрозуміла, не потрібно робити припущень про його мотиви, краще запитати безпосередньо.

Варто якнайчастіше давати чоловікові можливість виявляти свої найкращі якості. Виявляючи ініціативу, він почувається потрібним.

Важливо не намагатися переробляти хлопця, і тим більше не треба думати, що згодом його думки, переконання, звички можна буде поміняти. Необхідно побачити в ньому ту людину, ким вона є, постаратися прийняти такою, якою вона є. Якщо реальна людина сильно відрізняється від того образу чоловіка, якого хочеться бачити поруч із собою, то краще на самому початку спілкування прийняти важливе рішення. Чи справді потрібно намагатися йому сподобатися чи варто залишити цю ідею, почекати, а потім зустріти того, хто підходить саме вам?

2. Бути впевненою у собі

«Тут відіграє роль не лише поведінка, яку ми демонструємо людям, а й наша внутрішня позиція, самовідчуття, — пояснює Марина Галова. — Не варто щосили намагатися догодити хлопцю. Не треба робити з себе ту людину, якою ви не є».

Будьте собою, показуйте себе справжню, зі своєю думкою, яка може суперечити тому, що озвучує чоловік

Якщо після прочитання цього пункту з’являються сумніви щодо своєї впевненості, експерт пропонує зробити кілька кроків для самопідтримки. Ось вони:

  • згадати та записати всі свої здобутки, які вже є в житті;
  • навчитися хвалити себе навіть за найменші перемоги;
  • з гідністю приймати компліменти;
  • частіше говорити про свої сильні сторони, а не критикувати себе за слабкі.

3. Не лише слухати, а й чути

Бути добрим слухачем, а не лише співрозмовником — дуже важливо для того, щоб викликати симпатію в іншої людини. За словами психолога, ми часто чуємо лише самих себе.

«Більше того, нерідко дівчата бачать у словах хлопців зовсім не те, що мали на увазі. Вся справа у наших власних проекціях на іншу людину», — пояснює психолог, закликаючи регулярно проясняти сумнівні ситуації. Причому Галова звертає увагу: пояснюватися бажано у спокійному стані, а не на емоціях, коли будь-які уточнення можуть перерости у затяжний та виснажливий скандал.

Вмійте слухати, що каже хлопець. Уточнюйте, чи правильно ви зрозуміли його, запитуйте, навіщо ті чи інші слова були сказані

4. Фліртувати

Як вважає Марина Галова, цей пункт може в деяких випадках спричинити великий опір. Природний флірт не завжди просто.

І все ж точка зору експерта така: важливо відкинути страхи, спробувати сприймати флірт як гру, намагатися отримувати задоволення в першу чергу від себе та своєї чарівності, а потім уже й від партнера.

«Якщо вдасться добре розвинути цю навичку, то згодом вам не загрожує ні рутина у відносинах, ні нудний секс», — зазначає експерт.

5. Доглядати за собою

Як говорить відоме прислів’я, зустрічають по одязі, і Марина Галова згодна з цим твердженням. Однак це не означає, що потрібно витратити цілий стан у салоні краси або на шопінгу зі стилістом (хоча свій стиль одягу може бути більшим плюсом).

«Досить стежити за охайністю, чистотою тіла та одягу, — пояснює психолог. — До доглянутості також можна зарахувати й заняття спортом. Фізичне навантаження та регулярні тренування корисні для здоров’я, впливають на фігуру, дають багато енергії, сприяють розвитку самодисципліни та допомагають дотримуватися режиму дня».

При цьому важливо, щоб активність була на радість. Це можуть бути не тільки силові вправи в тренажерному залі, а й прості тривалі прогулянки, а також танці, плавання чи йога.

6. Мати власні хобі та інтереси

На думку Галової, дівчині, щоб привернути увагу чоловіка, важливо мати свої власні захоплення. Багато хлопців, як вважає експерт, вважають за краще, щоб із дівчиною було цікаво спілкуватися. А це можливо лише в тому випадку, якщо вона по-справжньому захоплена справою, яка наповнює її силами та позитивом.

Дівчина, яка завжди вільна, має багато часу для того, щоб проводити його з хлопцем, на жаль, викликає у протилежної статі менше інтересу

Наявність хобі, яке надихає та мотивує, може зіграти на руку дівчині вже на етапі листування. Особливо цінно, якщо захоплення потенційних партнерів збігається.

«Пробуйте різні заняття. Не бійтеся творити. Завжди приємно дізнатися про щось нове. Спробуйте малювати картини за номерами або відвідати майстер-класи з ліплення з глини. А може, вам до вподоби припаде кулінарія чи акторська майстерність, — пропонує психолог. — Вивчайте та балуйте себе. Навіть якщо зараз у вашому оточенні немає обранця, варто розпочати шлях любові до себе. У будь-якій ситуації будьте з собою дбайливою та ніжною. Постарайтеся знайти справу, яка викликає щирий інтерес».

7. Бути чесною

Міміка та жести найчастіше видають те, що людина не домовляє словами. Галова впевнена, що це зчитується на інтуїтивному рівні.

На її думку, чесність із хлопцем — один із головних способів показати йому свою зацікавленість та повагу.

«Це простий та доступний прийом, який обеззброює. У спілкуванні з молодою людиною важливо бути відкритою, легкою та природною, розповідати про те, що цікавить і радує, що змушує відчувати смуток чи якісь інші негативні почуття», — каже експерт.

Якщо ви хочете встановити близькість, чесність та щирість просто необхідні

8. Відстоювати свої межі

Бажання створити пару з кимось не повинне впливати на вашу індивідуальність, цілісність, незалежність. На початку знайомства з чоловіком важливо відразу визначити межі дозволеного у відносинах, повідомити про це потенційному партнеру, переконана Марина Галова. За її словами, самодостатність є дуже важливою.

Що вам прийнятно, а що ні? Важливо говорити про свої потреби та про те, що не подобається у відносинах

«Не варто бути пасивною, надто боязкою. Ясна позиція, чітка думка дадуть хлопцеві можливість дізнатися про вас краще, це позбавить вас обох від розбіжностей у майбутньому», — зазначає експерт.

Якщо здається, що не вистачає відчуття самодостатності, психолог пропонує скласти портрет дівчини, на яку вам хочеться бути схожою.

«Самодостатня жінка – яка вона у вашому розумінні? Які якості має, які в неї цінності? Потім дайте відповідь собі на запитання, чого вам не вистачає з перерахованого. Подумайте, які потрібно зробити кроки для набуття потрібних рис, — розповідає Галова. — Спробуйте зробити перший, хай навіть найменший крок вже сьогодні. День у день зміцнюйте своє «Я» на шляху до того, щоб стати такою, якою хочете».

9. Концентруватись на позитиві

Позитивність, вміння фокусуватися на хорошому і, найголовніше, здатність це добре творити навколо себе, — всі ці жіночі навички точно притягують чоловіків. Особливо вони цінні, якщо в планах серйозні стосунки.

«Ще важливіше не просто бути в хорошому настрої, а й уміти не перекладати відповідальність за свій емоційний стан на хлопця, бути самостійною, уникати злиття з партнером. Така поведінка дуже подобається зрілим та емоційно стабільним чоловікам», — зазначає психолог.

Вона додає, що це зовсім не означає, що потрібно показово демонструвати лише позитивні емоції, уникати незручностей. Швидше, мова про навичку, яка дозволяє не застрявати в негативі.

«Вмійте не триматися за минуле, живіть теперішнім. Намагайтеся бачити у всьому можливості, а не обмеження, частіше посміхайтеся», – радить фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-03-24