Деяких людей застерегли від вживання хурми

Хурма має низку корисних властивостей і містить різні вітаміни, мікроелементи та антиоксиданти, розповів лікар-дієтолог.

За словами медика, хурма містить у великих кількостях йод, тому її порекомендували виключити з раціону людям із захворюваннями, при яких необхідно обмежувати надходження в організм цього мікроелемента, наприклад, при хворобі Грейвса.

Крім того, хурма – солодкий продукт, від неї варто відмовитися людям із погано компенсованим цукровим діабетом, продовжили фахівці. Медики порадили людям із діабетом перед вживанням хурми стабілізувати рівень цукру та в раціон її вводити поступово, з урахуванням розрахунку дозування інсуліну.

Також фахівець розповів про корисні властивості хурми. Вона, за їхніми словами, знижує ризик серцевих захворювань, допомагає усунути дефіцит йоду, зменшує рівень холестерину в крові і тим самим гальмує розвиток атеросклерозу.

Крім цього, додали лікарі, цей продукт має антиоксидантні та жарознижувальні властивості, допомагає при діарі і знижує дратівливість і тривожність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-12-02