Лікар-дієтолог назвала найкорисніші для зору продукти. За словами фахівця, цинк, антиоксидантні вітаміни та мінерали А, С, Е, а також Омега-3 можуть знизити ризик катаракти та вікової макулярної дегенерації очей.
Фахівець зазначила, що важливо отримувати ці речовини з їжі, а не з добавок.
“До продуктів, багатих на вітамін А, відносяться морква, болгарський перець, абрикоси, шпинат, диня, манго, солодка картопля. Крім того, слід звернути увагу і на продукти, що містять лютеїн, зеаксантин – це броколі та інші види капусти, кукурудза, апельсини, яйця, нектарини, шпинат”, – заявила лікарка.
«Цинк можна отримати з червоним м’ясом, птицею, устрицями, збагаченими злаками, квасолею, нутом та горіхами», — наголосила Єфімова.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.