Нутриціолог Олена Суханова назвала найкорисніші види м’яса. За її словами, це кролятина, індичка та баранина.
Фахівець попередила, що не можна зловживати навіть дієтичними видами м’яса і необхідно включати в раціон овочі, фрукти і крупи.
Суханова пояснила, що кролятина багата на білки, залізо, цинк, фосфор і вітаміни групи В, вона містить менше жиру і холестерину, ніж яловичина і свинина, володіє унікальним амінокислотним профілем, тому корисніше для організму, ніж будь-які інші види м’яса, і легко засвоюється.
- Читайте також: Нутриціолог назвала найкращі способи приготування їжі
Нутриціолог додала, що індичка корисніша за курку, оскільки містить менше жиру, калорій і більше білка. Цей продукт також містить селен, який підтримує імунну систему. Бараніна, за її словами, містить креатин, який допомагає покращити витривалість та сприяє зростанню м’язів.
Фахівець нагадала, що безпечною кількістю м’яса кардіологи вважають 350-500 г на тиждень. Крім того, важливо збільшувати споживання рослинних продуктів, у тому числі бобових, горіхів, і включити до раціону достатньо риби та молочних продуктів.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.