Найкорисніші варіанти вечері назвала нутріціолог Катерина Новікова. Вона порадила їсти ввечері рибу та м’ясо.
«О 19-20 годині ми маємо справу з вечірнім викидом інсуліну. Саме тоді відбувається зниження рівня цукру на крові, загострюється почуття голоду. Якщо ми з’їмо продукти, які різко підвищать рівень цукру, то вранці при знову ж таки різкому його зниженні ми прокинемося з почуттям слабкості та втоми», — зазначила фахівець.
Тому вона рекомендує включати у вечірній прийом їжі продукти, що сприяють підтримці нормального рівня глюкози, наприклад, сочевицю, курячу грудку, м’ясо індички, нежирні сорти риби.
«Опівночі організм людини виробляє соматотропний гормон, який відповідає за регенерацію м’язів і тканин. Він дуже потребує білка, бо коли гормон займається зростанням, він паралельно спалює жир і вуглеводи, накопичені і невитрачені протягом дня», — розповіла нутриціолог.
Це також свідчить про необхідність прийому білка незадовго до сну. За її словами, чудовий варіант вечері – нежирні сорти риби або м’яса з некрохмалистими овочами.
Співрозмовниця зазначила, що переконання у необхідності вечеряти до 18:00 не є вірним, час вечірньої трапези залежить від часу відходу до сну: їсти можна за дві-три години до відбою.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.