Ендокринолог назвала кольори найкорисніших ягід

malina

Багата антиоксидантами їжа, зокрема фрукти та ягоди, сприяє профілактиці патологічних процесів, що призводять до хвороб та старіння, розповіла ендокринолог  та назвала кольори найкорисніших ягід. 

Ягоди, за її словами, є найкращими харчовими джерелами антиоксидантів. Особливо корисні ягоди синього та фіолетового кольорів: наприклад, чорниця, чорноплідна горобина, смородина, червоний виноград.

«Багато антиоксидантів в овочах та фруктах, особливо в яблуках та цитрусових. Багаті на них бобові, горіхи та насіння», — додала лікар, зазначивши, що наповнені такими елементами також цибуля, часник та прянощі: імбир, куркума, перець.

Фахівець підкреслила, що ягоди, овочі та фрукти бажано їсти свіжими, тому вони зберігають більше корисних властивостей. Не варто піддавати їх тривалій температурній обробці і краще не різати надто дрібно, оскільки антиоксиданти мають властивість руйнуватися під дією світла, температури та кисню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-03-31