Лікар-гастроентеролог повідомила про шкоду шашлику здоров’ю.
За її словами, переїдання шашликів загрожує розвитком панкреатиту та холециститу, що може призвести до хірургічного втручання.
Фахівець порекомендувала разом із м’ясом їсти зелень, щоб уникнути тяжкості в животі після поїдання шашлику.
«Її треба заздалегідь добре промити. Зелень треба замочувати у теплій воді із сіллю. Це знижує всі ризики, що можуть бути патогени. Це покращить травлення та перетравлення м’яса», — сказала вона.
Раніше дієтолог розповіла, що шашлик класичного способу приготування не рекомендований для харчування дітей, вагітних і жінок, що годують. За її словами, при приготуванні шашликів температура всередині шматка м’яса чи птиці не сягає понад 65-70 градусів.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.