Любителів запивати шашлик алкоголем попередили про наслідки

Лікар-гастроентеролог попередила, що вживання шашлику разом із алкоголем збільшує ризик розвитку захворювань підшлункової залози. 

За словами фахівця, підшлункова залоза любителів запивати шашлик алкогольними напоями після подібних трапез отримує подвійний удар. З одного боку, навантаження на орган дає жирне м’ясо, а з іншого — етанол, який шкодить всьому організму, зокрема шлунково-кишковому тракту та ниркам.

Щоб уникнути наслідків для здоров’я, лікар порадила відмовитися від алкоголю та обирати для шашлику пісне м’ясо — курку чи яловичину. Маринад, на думку лікаря, краще готувати самостійно, оскільки магазинні варіанти часто містять несвіже м’ясо, замасковане великою кількістю приправ, солі та оцту.

Крім цього, експерт порадила не їсти надто багато за раз: достатньо порції розміром з долоню. Вона попередила, що чим жирніший шашлик, тим менше має бути порція.

«Їжте повільно, ретельно пережовуючи та насолоджуючись кожним шматочком. Між їдою робіть перерви і прислухайтеся до своїх відчуттів: якщо вже наїлися, не накладайте в тарілку добавки», — дала пораду гастроентеролог.

На закінчення вона рекомендувала подавати шашлик з великою кількістю овочів та зелені. За її словами, чим більше квітів у овочевій тарілці, тим більше корисних речовин вона містить.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-04-27