Деякі ягоди можуть бути основою модної на даний момент протизапальної дієти. Суть у тому, що до раціону вводяться продукти, наприклад, чорна смородина або малина, які здатні пригальмувати розвиток запального процесу в організмі, розповіла кандидат медичних наук.
У ягодах багато корисного вітаміну С. Перше місце в рейтингу за вмістом аскорбінової кислоти — у чорної смородини, на другому місці — обліпиха, далі — жимолість. Після неї йдуть малина, полуниця та аґрус, пояснила лікарка.
Чим більш насичений колір ягоди, тим більше в них антоціанінів. Вони славляться протизапальними та загальнозміцнюючими властивостями, зазначила фахівець. Цієї речовини достатньо в ожині та чорній смородині.
У червоних же ягодах багато лікопіну – антиоксиданту з групи каротиноїдів. Він допомагає підтримувати нормальний рівень холестерину, а також зміцнює стінки судин та капілярів. По праву вважається, що чай із сушеною малиною допомагає впоратися з проявами застуди, наголосила медик.
Фтор, кальцій, магній, фосфор, залізо містяться також у черешні та вишні. Але з погляду ботаніки ці плоди не можна назвати ягодами. Справа в тому, що вони мають одну кісточку, а не багато насіння, що характерно для ягід, пояснила лікар.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.