Названі продукти, що підвищують імунітет

produkti_ovoshi

Для підтримки імунної функції організму важливо зберігати баланс ключових вітамінів та мінералів та певні рівні білкового та жирового обмінів, повідомила лікар-ендокринолог. 

За словами фахівця, зниження активності імунних реакцій спостерігається у разі виникнення дефіциту мікро- та макронутрієнтів. Відповідно до Європейського управління з безпеки харчових продуктів (EFSA), для нормального функціонування імунної системи необхідні шість вітамінів (D, A, C, фолієва кислота, B6 та B12) та чотири мінерали (цинк, залізо, мідь та селен).

Справжнім імуномодулятором є морква, поділилася лікарка. У ній містяться бета-каротин та вітамін А, насичення організму якими призводить до скорочення частоти та тривалості ГРВІ. Однак морква варто їсти в помірних кількостях, тому що зловживання може стати причиною сонливості та порушень випорожнень, попередила фахівець.

Болгарський перець містить у собі на 40 відсотків більше вітаміну С, ніж цитрусові. Найкраще болгарський перець зберігає свої корисні властивості у свіжому, термічно необробленому вигляді

Велика кількість антиоксидантів та фітонцидів, які мають протимікробну дію, містить часник. Він стимулює імунну систему, але при вживанні у великих кількостях може спровокувати відрижку та висипання на тілі. Крім того, часник не рекомендується людям з виразками шлунка та гастритом.

Також лікарка виділила шпинат. Вона розповіла, що продукт містить у собі вітаміни A, С та Zn, які необхідні для підтримки роботи імунних клітин.

«Шпинат також допомагає у процесі відновлення після хвороб. Крім цього, високий вміст мінералів у шпинаті сприяє релаксації та відновленню нервової системи», – сказала лікар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-01-07