Лікарі назвали три продукти,що знижують ризик інфаркту та інсульту

insult_infarkt

Терапевт заявила, що вживання фундуку, пшениці та гвоздики знижує ризик розвитку атеросклерозу. 

За словами лікаря, такі продукти, як фундук, зародки пшениці та гвоздика, що містять марганець, знижують ризик розвитку атеросклерозу, наслідком якого часто може бути інфаркт та інсульт.

“Марганець бере участь у знешкодженні вільних радикалів, які допомагають формувати бляшку в посудині”, – пояснила фахывець. Саме завдяки марганцю бляшки у судинах не утворюються.

“Фундуку потрібно приблизно 10-15 грамів на добу, зародків пшениці – теж близько 10-15 грамів на добу, а гвоздики – сім грамів на добу”, – зазначила медик.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-02-13