Лікар назвала найшкідливіші для ШКТ продукти

masorubka

Кандидат медичних наук, лікар-дієтолог Світлана Павличенко повідомила, що найшкідливішими для ШКТ є продукти, багаті на цукор і бідні на харчові волокна. 

За її словами, до таких продуктів належать солодощі та пакетовані соки, а також червоне м’ясо та м’ясопродукти.

Фахівець також наголосила, що на першому місці у списку найнебезпечніших для ШКТ знаходяться продукти глибокої переробки, які містять різні хімічні речовини. Вона пояснила, що для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту потрібні харчові волокна, які беруть участь у засвоєнні поживних речовин.

«Продукти глибокої переробки містять рафіновані вуглеводи, позбавлені харчових волокон. За регулярного зловживання вони порушують нормальну роботу кишечника», — сказала лікар.

Павліченко попередила, що надмірне споживання цукру може порушити баланс кишкового мікробіома. “Крім цього, цукор викликає жирове переродження печінки”, – додала фахівець.

За словами дієтолога, користь або шкода млинців залежить від якості та поживної цінності вихідних продуктів, таких як борошно, молоко та яйця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-02-23