Кандидат медичних наук, лікар-дієтолог Світлана Павличенко повідомила, що найшкідливішими для ШКТ є продукти, багаті на цукор і бідні на харчові волокна.
За її словами, до таких продуктів належать солодощі та пакетовані соки, а також червоне м’ясо та м’ясопродукти.
Фахівець також наголосила, що на першому місці у списку найнебезпечніших для ШКТ знаходяться продукти глибокої переробки, які містять різні хімічні речовини. Вона пояснила, що для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту потрібні харчові волокна, які беруть участь у засвоєнні поживних речовин.
«Продукти глибокої переробки містять рафіновані вуглеводи, позбавлені харчових волокон. За регулярного зловживання вони порушують нормальну роботу кишечника», — сказала лікар.
Павліченко попередила, що надмірне споживання цукру може порушити баланс кишкового мікробіома. “Крім цього, цукор викликає жирове переродження печінки”, – додала фахівець.
За словами дієтолога, користь або шкода млинців залежить від якості та поживної цінності вихідних продуктів, таких як борошно, молоко та яйця.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.