У популярної в Україні гречки багато корисних властивостей, проте про круп існує безліч помилок, заявила лікар-дієтолог.
Фахівець вказала на те, що гречана крупа, всупереч думці, не допоможе впоратися з нестачею заліза в крові. Залізо у продукті є: лише у 100 грамах міститься 37 відсотків від добової норми, проте з рослинних джерел воно практично не засвоюється, наголосила лікарка.
Також медик прокоментувала думку, що гречка нібито здатна виліковувати діабет.
- Читайте також: Дієтолог порадила не їсти вівсяну кашу щодня
“У гречці міститься речовина D-хіро-інозитол, вона підвищує чутливість до інсуліну, що знижує ризик розвитку цукрового діабету”, – пояснила походження цього міфу вона.
Дієтолог також вказала на те, що зелена гречка не корисніша за звичну коричневу — у обох видів крупи свої переваги.
У зеленій гречці завдяки відсутності термічної обробки залишається більше рутину, який допомагає зміцнити капіляри та судини, а коричнева гречка багата на вітамін PP. Цей вітамін, розповіла вона, захищає шкіру від впливу ультрафіолету та допомагає знизити ризик появи пігментних плям.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.