Дієтолог спростувала міфи про гречку

У популярної в Україні гречки багато корисних властивостей, проте про круп існує безліч помилок, заявила лікар-дієтолог.

Фахівець вказала на те, що гречана крупа, всупереч думці, не допоможе впоратися з нестачею заліза в крові. Залізо у продукті є: лише у 100 грамах міститься 37 відсотків від добової норми, проте з рослинних джерел воно практично не засвоюється, наголосила лікарка.

Також медик прокоментувала думку, що гречка нібито здатна виліковувати діабет.

“У гречці міститься речовина D-хіро-інозитол, вона підвищує чутливість до інсуліну, що знижує ризик розвитку цукрового діабету”, – пояснила походження цього міфу вона.

Дієтолог також вказала на те, що зелена гречка не корисніша за звичну коричневу — у обох видів крупи свої переваги.

У зеленій гречці завдяки відсутності термічної обробки залишається більше рутину, який допомагає зміцнити капіляри та судини, а коричнева гречка багата на вітамін PP. Цей вітамін, розповіла вона, захищає шкіру від впливу ультрафіолету та допомагає знизити ризик появи пігментних плям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-08-22