Розкрито спосіб правильно зберігати банани

Якщо правильно зберігати банани, вони довше залишатимуться смачними, розповіли експерти Zest Food Service. Спосіб зробити це вони розкрили коментарі для видання Express. 

За словами фахівців, банани не можна зберігати у вазі з іншими фруктами. Вони пояснили це тим, що при нестачі простору накопичується етиленовий газ, що виділяється бананами, через що фрукти починають швидко псуватися. Якщо ж потрібно, щоб зелені банани встигли швидше, їх необхідно тримати поряд з авокадо, персиками, сливами, манго – фруктами, сприйнятливими до етилену.

Експерти пояснили також, що для ідеальної безпеки бананів їх потрібно обертати харчовою плівкою або фольгою. Якщо ж на бананах вже з’явилися коричневі плями, їх потрібно зберігати в холодильнику.

«Холодильник збереже твердість та смак банана. Шкірка може потемніти, але всередині фрукт залишиться світлим. Він буде їстівним протягом п’яти-семи днів», – зазначили фахівці.

Також вони застерегли від заморожування зелених бананів. Як зазначається у матеріалі, цей процес позбавить фрукт текстури та смаку.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-12-02