Якщо правильно зберігати банани, вони довше залишатимуться смачними, розповіли експерти Zest Food Service. Спосіб зробити це вони розкрили коментарі для видання Express.
За словами фахівців, банани не можна зберігати у вазі з іншими фруктами. Вони пояснили це тим, що при нестачі простору накопичується етиленовий газ, що виділяється бананами, через що фрукти починають швидко псуватися. Якщо ж потрібно, щоб зелені банани встигли швидше, їх необхідно тримати поряд з авокадо, персиками, сливами, манго – фруктами, сприйнятливими до етилену.
Експерти пояснили також, що для ідеальної безпеки бананів їх потрібно обертати харчовою плівкою або фольгою. Якщо ж на бананах вже з’явилися коричневі плями, їх потрібно зберігати в холодильнику.
«Холодильник збереже твердість та смак банана. Шкірка може потемніти, але всередині фрукт залишиться світлим. Він буде їстівним протягом п’яти-семи днів», – зазначили фахівці.
Також вони застерегли від заморожування зелених бананів. Як зазначається у матеріалі, цей процес позбавить фрукт текстури та смаку.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.