У людей віком понад 50 років у зв’язку з віком уповільнюється метаболізм, погіршуються інші процеси в організмі, збільшується ризик розвитку та загострення хронічних захворювань. Дієтолог перерахувала продукти, які за здорового раціону допомагають підтримати здоров’я та мають омолоджуючий ефект.
Серед продуктів, що дозволяють якнайдовше залишатися молодим, фахівець назвала макарони твердих сортів та вівсянку. До списку також увійшли морепродукти, морська риба, хліб із злаками, кисломолочна продукція та вітамінні комплекси. Лікар порадила протягом дня розбавляти їжу свіжими овочами та фруктами.
“Потрібно обмежити себе у вживанні кондитерських виробів, солодощів, газування з цукром, м’яса, а також частування, в яких містяться шкідливі олії”, – додала дієтолог.
Вона підкреслила, що неправильне харчування у цьому віці може призвести до ожиріння, атеросклерозу, артеріальної гіпертонії та серцево-судинних захворювань.


