Чи корисні макарони із твердих сортів пшениці

Багато людей люблять пасту болоньєзе, спагеті з кетчупом, локшину з куркою або ріжки з тертим сиром. Особливо популярними є макаронні вироби з твердих сортів пшениці, оскільки вони не розварюються і не злипаються під час варіння. Також добре вбирають соус і мають багато білка, тобто забезпечують тривале відчуття ситості. У цій статті ми розповідаємо, чи дійсно макарони з борошна сорту корисні і кому їх все ж таки не варто їсти занадто часто.

Склад макаронів із твердих сортів пшениці

Ці продукти містять такі речовини:

  1. Білок — не менше 12 г на 100 г продукту. Тому, якщо ви вирішите якісні купити макарони онлайн, їхнє введення в повсякденний раціон дозволить закривати 30% добової потреби організму в білках.
  2. Ненасичені жири — 1-2 грами на 100 грамів. Такі жири корисні для серцево-судинної системи та шкіри.
  3. Складні чи повільні вуглеводи — 64-72 грами на 100 грамів. Дарують тривале відчуття ситості, служать джерелом енергії та переробляються в глікоген у печінці та м’язах. Не провокують різке підняття цукру в крові, оскільки мають низький глікемічний індекс — лише 40, якщо йдеться про макарони аль денте.
  4. Клітковина. Вона стимулює роботу шлунково-кишкового тракту, покращує перистальтику, що особливо важливо при закрепах.
  5. Вітаміни та мінерали — Е, групи В, кальцій, фосфор, калій, кальцій. Вітамін Е або токоферол попереджає передчасне старіння організму та позитивно впливає на стан репродуктивної системи. Вітаміни групи В підвищують рівень стійкості до стресів. Також у макаронах, які можна замовити в маркеті корисних штук MAUDAU, є амінокислота триптофан. Вона служить для профілактики депресивних розладів та стимулює вироблення гормонів, що відповідають за гарний настрій. А залізо, що входить до складу цієї їжі, дозволяє підтримувати в нормі гемоглобін.

Кому в жодному разі не можна їсти макарони

Навіть якісні макаронні вироби з твердих сортів пшениці не рекомендується їсти людям, у яких лабораторно підтверджена непереносимість глютену. Оскільки в цьому випадку регулярне вживання макаронів може призвести до таких проблем зі здоров’ям:

  1. порушення у роботі шлунково-кишкового тракту;
  2. болі у животі та кольках;
  3. дерматити та інші реакції шкіри;
  4. нудота та блювота;
  5. проблеми із суглобами.

Людям з непереносимістю глютена можна вибрати як альтернативу макаронні вироби не з пшеничної муки, а із зеленої гречки, червоної сочевиці, гороху, рису. З обережністю вживати макарони з твердих сортів пшениці треба людям, які сидять на дієті або іншими способами борються із зайвою вагою, оскільки в 200 граммах готового продукту міститься 224-232 калорії. У цьому випадку краще їсти макаронні вироби лише 2-3 рази на тиждень і не використовувати надто калорійні соуси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-01-26