Страви та продукти для ідеального сніданку назвала дієтолог, за її словами, найкращі варіанти для першого прийому їжі — каша та цільнозерновий хліб.
«Сніданок має містити достатню кількість білка – для насичення, а також вуглеводів – для енергії. Відмінно підійдуть цільнозернові каші. Важливо, щоб вони були відварені, а не заварені окропом», — пояснила фахівець.
Клітковина, що міститься в цільнозернових крупах, покращить перистальтику кишечника та роботу шлунка, а харчові волокна дадуть відчуття ситості, продовжила лікар. У каші можна додавати молоко, мед, горіхи та сухофрукти. Цільнозерновий хліб – теж джерело клітковини та харчових волокон.
«Крім того, важливо стежити за білковою складовою – для цього підійдуть яйця у будь-якому вигляді, сири, сир та йогурти зі зниженою кількістю цукру. Якщо хочеться зробити страви солодшими, можна додати фрукти, сухофрукти, мед чи натуральні джеми з ягід та фруктів», — порадила дієтолог.
Доповнити сніданок не завадить свіжим овочам. Вони допоможуть отримати частину денної норми вітамінів, мінералів та мікроелементів. Можна приготувати свіжі соки. Однак, на думку експерта, щоб уникнути подразнення шлунково-кишкового тракту, краще не зловживати цитрусами на голодний шлунок.
Як напої, крім води, дієтолог рекомендувала натуральну каву або заварний чай. Розчинних та пакетованих напоїв слід уникати.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.