Дієтолог Сара Хастінгс перерахувала п’ять продуктів, які, на її думку, здатні полегшити симптоми алергії на пилок. Експертку із харчування цитує видання HuffPost.
Перша група продуктів, яку дієтолог рекомендувала алергікам при загостренні, – це коренеплоди. Вона пояснила, що у буряках, картоплі та моркві містяться вітаміни, які зменшують запальні процеси в організмі, сприяючи полегшенню симптомів. З цієї ж причини Хастінгс порадила людям, які страждають від сезонної алергії, навесні частіше є апельсини та імбир.
Крім того, дієтолог запропонувала навесні додати до раціону кучеряву капусту калі. За її словами, листя цього овочу мають антигістамінний ефект, оскільки містять речовини, які гальмують вивільнення гістаміну і полегшують прояви алергії.
Гістамін – це хімічна речовина, яка вивільняється під час алергічної реакції та відповідає за багато симптомів, включаючи свербіж, чхання та нежить
Крім того, спеціалістка порадила у сезон цвітіння частіше вживати в їжу філе лосося. Ця риба, багата жирними кислотами омега-3, на її думку, ефективно бореться із запаленням в організмі та зменшує симптоми алергії.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.