Дієтолог попередила про небезпеку помідорів для деяких людей

riba_pomidori

Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту (ЖКТ) у стадії загострення, а також пацієнтам з подагрою слід відмовитися від вживання помідорів, попередила лікар-дієтолог.

Вона пояснила, що томати містять лимонну та яблучну кислоти, які можуть призвести до виникнення печії та болю у шлунку.

“Також вони посилюватимуть моторику шлунково-кишкового тракту, що в період загострення захворювання посилить стан пацієнта”, – зазначила експерт.

Як зазначила Волкова, від вживання помідорів слід утриматися при подагрі, оскільки вони затримують виведення сечової кислоти. Лікар нагадала, що подагра пов’язана із накопиченням сечової кислоти в організмі.

Раніше дієтолог назвала три найкорисніші солодощі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-09-08