Людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту (ЖКТ) у стадії загострення, а також пацієнтам з подагрою слід відмовитися від вживання помідорів, попередила лікар-дієтолог.
Вона пояснила, що томати містять лимонну та яблучну кислоти, які можуть призвести до виникнення печії та болю у шлунку.
“Також вони посилюватимуть моторику шлунково-кишкового тракту, що в період загострення захворювання посилить стан пацієнта”, – зазначила експерт.
Як зазначила Волкова, від вживання помідорів слід утриматися при подагрі, оскільки вони затримують виведення сечової кислоти. Лікар нагадала, що подагра пов’язана із накопиченням сечової кислоти в організмі.
Раніше дієтолог назвала три найкорисніші солодощі.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.