Дієтолог-нутриціолог Вікторія Заліська розповіла, що багато дієт не дозволяють жінкам отримувати весь спектр вітамінів, макро- та мікроелементів, зокрема омега-3. У цей період ті, хто худне, стають найбільш уразливими до дефіцитів поживних елементів, зазначила лікар.
Під час подібних маніпуляцій з організмом із раціону жінок пропадає величезна кількість жирів. І це може призвести до порушення метаболізму, а також нестачі в організмі омега-3 ПНЖК (поліненасичених жирних кислот), пояснила фахівець.
«Омега-3 регулює обмін речовин в організмі, зменшує рівень холестерину, покращує еластичність судин та допомагає нормалізувати роботу серцево-судинної системи», — наголосила Заліська.
Також омега-3 помітно покращує стан шкіри, волосся та нігтів. Як наголосила дієтолог, оптимальною концентрацією для добового прийому вважається 950 міліграм, зазначила дієтолог.
Також важливо контролювати рівень заліза, що є важливим аспектом жіночого здоров’я. При його нестачі порушується синтез гемоглобіну. Залізо належить до незамінних мікроелементів, наголосила дієтолог. У нормі у жінки в організмі має бути від дев’яти до 30 мкмоль/л заліза. Підтримати такі показники можна за рахунок вживання страв із м’яса, печінки, птиці, риби та яєць.
«Магній – ще один необхідний для жінок елемент. Він сприяє засвоєнню поживних речовин, наприклад, кальцію та вітаміну D», — наголосила Заліська.
Для представниць прекрасної статі також не менш важливі селен, вітамін А, вітамін Е, таурін, лецитин, підсумувала дієтолог.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.