Шашлик класичного способу приготування не рекомендований для харчування дітей, вагітних і жінок, що годують. Дієтолог попередила, що за класичного способу приготування шашликів м’ясо не проходить повної термічної обробки.
За словами лікаря, при приготуванні шашликів температура всередині шматка м’яса чи птиці не сягає понад 65-70 градусів. Вона зазначила, що м’ясо, що не пройшло повну теплову обробку, може бути небезпечним для здоров’я дітей, вагітних жінок і молодих мам, і закликала утриматися від його вживання.
Дієтолог додала, що традиційний шашлик – жирна і важкозасвоювана страва, тому їсти її рекомендується невеликими порціями – 100-150 грамів. Крім того, варто звернути увагу на сорт м’яса: чим він жирніший, тим менше має бути порція.
«Навіть одноразове переїдання шашлику може обернутися почуттям тяжкості, дискомфорту, здуття та виникненням болів у животі», — стверджує фахівець. Крім цього, вживання великої кількості продуктів із високим вмістом насичених жирів може призвести до розвитку серцево-судинних захворювань.
Дієтолог порекомендувала замінити жирні сорти свинини, яловичини або баранини шашликом з дієтичного м’яса курки або індички, а також запеченою на решітці рибою. Однак вона наголосила, що переїдання необхідно уникати.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.