Дієтолог: при діабеті в раціон потрібно додати бобові, насіння та горіхи

orehi

При діабеті з раціону насамперед необхідно виключити чи сильно обмежити споживання цукру, меду та продуктів з доданим цукром (кондитерські вироби, цукерки та інше), розповів лікар-дієтолог.

При діабеті, пояснив він, до раціону потрібно додати продукти з рослинним білком: бобові (квасоля, сочевицю, нут), злакові культури (кіноа, овес, бурий рис, гречку, булгур), насіння (гарбузове, соняшнику, льону, кунжуту, чиа ), горіхи (арахіс, мигдаль, макадами., кешью), темпі (ферментований продукт із соєвих бобів), тофу, зелений горошок, гриби (білі гриби, підосиновики, підберезники).

У свою чергу, фруктами та ягодами з глікемічним індексом вище 35: ківі, актинідією, агрусом, лихинею, чорницею, виноградом, хурмою, бананом, динею, ананасом, кавуном, а також цитрусовими, фахівець порекомендував не зловживати.

Раніше дієтолог попередила про небезпеку помідорів для деяких людей.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-09-08