Дієтолог розкрила користь та шкоду червоної ікри

Червона ікра — хороше джерело білка, що легко засвоюється, з якого вона складається на 30 відсотків. Користь та шкоду цієї ікри розкрила лікар-дієтолог Людмила Денисенко.  

Цей продукт сповнений фолієвою кислотою, лецитином, вітамінами А, С, Е, D та групи B, які є дуже важливими для підтримки імунітету. Крім того, в ікрі міститься велика кількість аміноксилотів та мікроелементів — зокрема, йод та селен. Червона ікра корисна для вагітних та літніх людей, заявила Денисенко.

Дієтолог нагадала, що ікра – продукт солоний. Її споживання варто обмежити людям із гіпертонією та атеросклерозом. Крім цього, вона калорійна і може спричинити алергію.

Проте 40-50 грамів або чотири столові ложки ікри на день нічим не зашкодять здоров’ю, зробила висновок лікар.

Раніше нутриціолог Марія Зайцева назвала найшкідливіші продукти на новорічному столі.

«Найшкідливішою стравою я б назвала маринади, у складі яких присутні: сіль, оцет, цукор, вино. У комбінації з іншими продуктами це може мати на увазі далеко не корисний ефект», – сказала фахівець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2022-12-19