Про користь попкорну у профілактиці діабету заявила в особистому Telegram-каналі ендокринолог Зухра Павлова. Йдеться про повітряну кукурудзу, приготовлену в домашніх умовах, без олії та шкідливих добавок.
«У самій кукурудзі багато корисного, і за короткострокової теплової обробки вітаміни зберігаються. Завдяки попкорну покращується обмін речовин, запобігає відкладенню жиру. Він має низьку калорійність — 100-300 кілокалорій на 100 грамів», — написала лікар.
Фахівець заявила, що попкорн без добавок корисний у профілактиці діабету, оскільки сприяє зниженню рівня цукру та шкідливого холестерину в крові. Якщо хочеться додати смаку в ласощі, можна використовувати спеції та прянощі.
Наприклад, ендокринолог запропонувала присмачити попкорн паприкою, корицею чи зеленню. Але все ж таки повітряну кукурудзу не варто їсти частіше кількох разів на місяць, попередила Павлова.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.