Гастроентеролог: алкоголь – найшкідливіший продукт на новорічному столі

viski_burbon

Серед шкідливих продуктів на новорічному столі можна назвати лише алкоголь, заявила гастроентеролог, яка зазначила, що спиртне – це, по суті, отрута, і безпечних доз для нього немає.

Як нагадала лікар, етиловий спирт дратує слизову оболонку шлунка, що може призвести до запалення, а потім впливати на печінку. Щоб зменшити ризик пошкодження слизової оболонки шлунка, Кашух порекомендувала поїсти перед вживанням спиртного. А щоб убезпечити організм загалом, краще відмовитися від алкоголю або обмежитися невеликою порцією.

Говорячи про новорічні страви, експерт зазначила, що існують продукти, які є небезпечними через неправильну обробку чи зберігання, або які небажано їсти у великій кількості. Також є їжа, на яку розвивається алергія чи непереносимість.

“Але якщо продукти їстівні, а людина здорова і може їсти їх окремо, то і від поєднання їй погано не стане”, – пояснила фахівець.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2025-01-04