Серед шкідливих продуктів на новорічному столі можна назвати лише алкоголь, заявила гастроентеролог, яка зазначила, що спиртне – це, по суті, отрута, і безпечних доз для нього немає.
Як нагадала лікар, етиловий спирт дратує слизову оболонку шлунка, що може призвести до запалення, а потім впливати на печінку. Щоб зменшити ризик пошкодження слизової оболонки шлунка, Кашух порекомендувала поїсти перед вживанням спиртного. А щоб убезпечити організм загалом, краще відмовитися від алкоголю або обмежитися невеликою порцією.
- Читайте також: Названий алкоголь, що провокує найсильніше похмілля
Говорячи про новорічні страви, експерт зазначила, що існують продукти, які є небезпечними через неправильну обробку чи зберігання, або які небажано їсти у великій кількості. Також є їжа, на яку розвивається алергія чи непереносимість.
“Але якщо продукти їстівні, а людина здорова і може їсти їх окремо, то і від поєднання їй погано не стане”, – пояснила фахівець.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.