Спосіб уникнути жирового гепатозу, або ожиріння печінки, назвав лікар-гастроентеролог. Ця хвороба виникає через надмірне споживання вуглеводів і простих цукрів.
«Підвищене споживання вуглеводів запускає бродіння, бродіння дає в результаті токсини, печінка переробляє ці токсини і збільшує кількість жирових крапель. Печінкова маса стає дуже жирною, утворюється жировий гепатоз», – описав експерт механізм виникнення недуги.
Насамперед, для здоров’я печінки варто контролювати свій раціон. Необхідно відмовитися від продуктів, що містять прості вуглеводи – фастфуд, солодкі напої, випічку та десерти. Допоможе і зниження кількості такої їжі у щоденному раціоні, зазначив Садиков.
За його словами, люди, що худнуть, приділяють величезну увагу підрахунку калорій, але при цьому забувають про роль мікрофлори в наборі ваги.


