Дієтолог, лікар-генетик Наталія Артем’єва розповіла, що відсутність вітамінів і мінералів в організмі людини загрожує різними проблемами. Якщо організму не вистачає певних речовин, він починає витрачати резерви та виснажуватись.
«В ідеалі, щоб отримати всі необхідні вітаміни та мікроелементи, людина повинна вживати з їжею не менше 3000 ккал, але для людини такий раціон надзвичайно надмірний і навіть шкідливий», — наголосила вона.
Додаткові компоненти можна отримувати за рахунок вживання вітамінів, мінеральних комплексів, які добираються з їжі. При виснаженні організму у людини можуть спостерігатися: хронічна втома, безсоння, сухість шкіри та порушення шлунково-кишкового тракту. За словами дієтолога, виявлений дефіцит потрібно терміново усувати, на його фоні тимчасові «негаразди» з організмом можуть перерости в хронічне захворювання.
Артем’єва наголосила, що в раціоні завжди слід дотримуватись певної калорійності. Акцент потрібно робити на білки (яйця, риба, курка, індичка) у поєднанні з клітковиною (овочі, фрукти, злакові).
«До раціону необхідно включати корисні жири — оливкову олію, авокадо, сири (до 40 відсотків жирності)», — також порадила лікарка.
Якщо йдеться про необхідні мінеральні речовини, то насамперед дієтологи рекомендують звернути увагу на куркумін, омега-3, вітамін D та залізо.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.