Лікар-дієтолог Олена Тихомирова пояснила, чому морська риба корисніша за річкову.
Експерт зазначила, що жир морської риби, наприклад, скумбрії чи оселедця — омега-3 жирні кислоти, необхідні організму та корисні для покращення серцево-судинної системи, що стимулюють імунний захист організму. Риба – джерело білка, що легко засвоюється.
Морська риба більш корисна ніж річкова, тому що є також джерелом йоду, який необхідний для нормальної роботи щитовидної залози, хорошого метаболізму.
“У 100 грамах риби міститься близько 20 грамів білка, який дуже легко засвоюється організмом, тому що в рибі мало сполучнотканинних волокон, які роблять м’ясо жорстким”, – розповіла дієтолог.
Спасибо!
Теперь редакторы в курсе.