Лікар пояснила, чому морська риба корисніша за річкову

riba_zharenaya

Лікар-дієтолог Олена Тихомирова пояснила, чому морська риба корисніша за річкову. 

Експерт зазначила, що жир морської риби, наприклад, скумбрії чи оселедця — омега-3 жирні кислоти, необхідні організму та корисні для покращення серцево-судинної системи, що стимулюють імунний захист організму. Риба – джерело білка, що легко засвоюється.

Морська риба більш корисна ніж річкова, тому що є також джерелом йоду, який необхідний для нормальної роботи щитовидної залози, хорошого метаболізму.

“У 100 грамах риби міститься близько 20 грамів білка, який дуже легко засвоюється організмом, тому що в рибі мало сполучнотканинних волокон, які роблять м’ясо жорстким”, – розповіла дієтолог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2023-11-30