Авокадо, риба та морепродукти, а також цільнозернові продукти можуть покращити пам’ять та інші розумові здібності, – пишуть “Запорізькі Вісті“.
Наголошується, що авокадо містить мононасичені жири, які знижують «поганий» холестерин і в результаті позитивно впливають на здоров’я мозку, серця та судин. Також рекомендовано віддавати перевагу жирним сортам риб, таким як лосось, форель, скумбрія, оселедець і сардини, оскільки вони багаті на кислоти омега-3.
Їх вживання лише двічі на тиждень здатне покращити пам’ять. Запобігти втраті пам’яті з віком може допомогти вживання морепродуктів, що є джерелами вітаміну В12 — устриць, мідій, раків, креветок та омарів.
Крім цього корисні цільнозернові продукти та овочі, особливо темна листова зелень та буряк. Також експерти порадили включити до свого раціону чорницю та виноград, багаті на антиоксиданти, які запобігають передчасному старінню клітин та розвитку деменції. Крім того, не слід забувати про оливкову олію, горіхи і кунжут, йдеться в матеріалі.
До корисних продуктів фахівці також віднесли розмарин та м’яту, вживання яких збільшує приплив крові до мозку, що сприяє покращенню концентрації та пам’яті. А шафран добре впливає на пам’ять людей із хворобою Альцгеймера та деменцією.
Раніше американські медики повідомили, що нестача в організмі вітаміну B12 призводить до виникнення низки захворювань, серед яких депресія, анемія, а також часткова втрата пам’яті.





