Розкрито небезпечну для здоров’я помилку при виборі їжі на сніданок

produkti_ovoshi

Біохімік Джессі Інхауспе назвала вибір солодкої їжі на сніданок небезпечною для здоров’я помилкою. Поширену помилку вона розкрила виданню HuffPost.

Експерт порадила відмовитися від солодкого на сніданок на користь солоної їжі, оскільки це допоможе уникнути різких стрибків цукру в крові, що впливають на настрій та рівень енергії. За її словами, замість випічки, печива та солодощів у перший прийом їжі краще вживати багату білком їжу.

“Білок підтримує рівень глюкози в крові на високому рівні, а саме його часто не вистачає в традиційному сніданку, що складається з апельсинового соку, пластівців або мюслі”, – пояснила біохімік.

Інхауспе підкреслила, що потяг до багатої цукром та вуглеводами вранці їжі може призвести до ще більших коливань цукру протягом дня і, як наслідок, погіршення самопочуття. Вона додала, що людина навіть не зрозуміє, що причиною відсутності енергії вдень стали вівсяні пластівці з медом, з’їдені зранку.

Біохімік порадила вживати на сніданок хумус, авокадо, тунця з лимоном, омлет із яєць із сиром фета та помідорами. Залишки вечері, за її словами, теж чудово підійдуть для ранкового прийому їжі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

2024-08-26